bachata

salsa

tango

zumba

reggaeton

dancehall

belly dance

streetdance

plesni-vrtic

Jakov Krželj

jakov krzelj2Rođen u Splitu, u znaku ovna, baš na aprilfools day. Od ranog djetinjstva se bavi raznim sportovima, a najviše se posvećuje košarci koju igra čak i profesionalno. Apsolvent je biologije i ekologije mora na Institutu za oceanografiju i ribarstvo u Splitu. Zaljubljenik u sportove i orijentalne sisteme, bavi se još i jogom, obožava pogledati dobar film, poslušati kvalitetnu glazbu i, naravno, zaplesati na nju.

Salsu je počeo plesati na poziv prijateljice ne znajući uopće što ga čeka. Nakon istraživanja svih stilova salse na internacionalnim salsa kongresima zaljubljuje se u NY Style On2. U želji za većom slikom plesa odlazi u New York u školu Frankie Martineza gdje uči poseban stil salse - Afro Latin Funk, fuziju različitih plesova i stilova, od afro karipskih, kubanskih do latinoameričkih.

Po povratku postaje salsa instruktor u školi salse Fever i nakon dvije godine opet posjećuje New York. Ponovno je radio sa Frankijem, ali je također otišao učiti od Kralja Mamba, Eddie Torresa. Trenira Dunham dance technique da bi povećao snagu, fleksibilnost i smisao o afro karipskoj fluidnosti ritma sa Ned Williamsom i afro kubanski folklor sa majstorom Felix Pupy Insuom.
Upoznao se sa Latin Soulom i Boogalooom, Pachangom i Charlestonom. 

Također radi i kao salsa Dj na lokalnim salsa partijima. 

Više o salsi saznajte na stranica: Salsa Split