bachata

salsa

tango

zumba

reggaeton

dancehall

belly dance

streetdance

plesni-vrtic

  1. O tangu
  2. Termini i cijena
  3. Instruktor

U europskim gradovima tango scene okupljaju nebrojene ljubitelje ovog tradicionalnog plesa. I Split je poseban dio te kulturne mreže. Od hrvatskih gradova tu su još i Zagreb, Rijeka, Opatija, Pula, Zadar i Slavonski brod.

 

Tajna njegove stogodišnje tradicije i uspjeha krije se u specifičnoj glazbi, plesu i neponovljivom doživljaju bliskosti. U glazbi se ne primjenjuju striktna pravila i jasne ponavljajuće sheme. Koloritan je, dramatičan, pun neočekivanih varijacija i iznenađenja. Ima i dvije subkategorije: milongu (‘veseli’ ritmički tango) i vals (argentinski valcer). Kao ples otvoren je improvizaciji i slobodnoj interpretaciji, prepušten osjećajima temeljenima na raspoloženju, dobi, iskustvu i usvojenim vještinama.

 

Bliski kontakt, koncentracija i usklađenost pokreta s glazbom par dovode do osjećaja prisnosti. U konačnici partneri vode „nijemi razgovor“ čija je jednostavnost temeljena na obostranoj prisutnosti i usmjerenosti. Savjet „pleši sa svojim partnerom slijedeće tri minute kao da se poslije nikada više nećete vidjeti“ jasno ide u pravcu nesputanog pristupa tek uspostavljenom zajedništvu. Drugim riječima, ne propustite nijedan trenutak i neka plesno zavođenje bude dvosmjerno, iako ponekad nije jasno zavode li partneri dok plešu jedan drugoga ili sam tango njih zavodi.

 

Za „tugu koja se pleše“ podjednako su zainteresirani i dame i muškarci. Potpuna predanost dolazi s iskustvom i godinama. Milijuni ljudi diljem svijeta već su na prvi dodir s njim osjetili nešto dublje, neku poveznicu, tajnu vezu - un sentimento. Radi se o plesu za cijeli život i savršenom hobiju. Jednog argentinskog učitelja pitali su koje još plesove podučava osim tanga, a on je odgovorio: „tango je jedini ples!“ Naravno da nije, ali zna biti izvorom ovakve samouvjerenosti i vjernosti.

 

Ovim ste i vi pozvani u svijet neverbalne komunikacije dviju bliskih osoba, bliskih u doživljaju tanga, „nasmijanog živog bića“ koje se raduje svakom susretu s vama. Tango je filozofija koja se uvijek iznova stvara, senzualna metafora života koja pak ne traži da je pronađete. Ona je ta koja pronalazi i dok čitate ove retke već je pronašla vas.

 

 

Više informacija potražite na www.tangomimica.com.

Početni: UTO, ČET 20.30h

Napredni: UTO, ČET 21.30h

 

CIJENA: 200kn/mj

 

LadyTango: PET 19:30-20.30h

 

CIJENA: 100kn/mj

 

Više informacija potražite na www.tangomimica.com.

 

Upisi online: www.centarplesa.hr/upisi

Info na tel: 098 330 260

ZVONIMIR MIMICA

 

zvonimir mimica Osnivač je Splitske tango scene i organizator Split International Tango Festival, promotor argentinskog tanga putem tečajeva, radionica, izložbi, predavanja i međunarodnih festivala. Autor je slogana „UNESCO-v ples u UNESCO-vom gradu“ i pod tim motom daje svoj doprinos obogaćivanju kulturne i turističke ponude Splita.

Za detaljnije informacije kliknite na: Zvonimir Mimica

 

 

 

 

 

ALMA MIMICA

 

 

2016-07-03-Tango-Alma-Balet-200x300

Argentinski tango igra posebnu i značajnu ulogu u njenom životu. Pristupa mu s dva umjetnička aspekta, plesnog i vokalnog.Plesni dio ostvaruje u okviru profesionalnog partnerstva sa Zvonimirom Mimicom, gdje tango postaje predmet zajedničkog istraživanja i preispitivanja. Njeni treninzi uključuju, ne samo sustavan rad na tehnici, već i vježbe uspostavljanja dublje komunikacije na internim i vanjskim razinama. Za detaljnije informacije kliknite na: Alma Mimica