Alma Mimica

Licencirana fitness instruktorica (Fitnes učilište Zagreb) i licencirana Zumba® instruktorica (Hallandale, Florida, SAD).

Argentinski tango igra posebnu i značajnu ulogu u njenom životu. Pristupa mu s dva umjetnička aspekta, plesnog i vokalnog.

Plesni dio ostvaruje u okviru profesionalnog partnerstva sa Zvonimirom Mimicom, gdje tango postaje predmet zajedničkog istraživanja i preispitivanja. Njeni treninzi uključuju, ne samo sustavan rad na tehnici, već i vježbe uspostavljanja dublje komunikacije na internim i vanjskim razinama. Za Almu su od velike važnosti i redovite, mentorski vođene izvedbe cjelovitog baletnog klasa u kojima rafinira vlastiti balans i koordinaciju pokreta kao vid unutanje refleksije i usmjerenosti. Pravilno postavljanje plesača nalazi najvažnijim tehničkim preduvjetom na putu do punog višeslojnog doživljaja tanga.

Kod podučavanja, osim plesnoj tehnici, kao akademska glazbenica poseban značaj pridaje muzikalnosti kao neizostavnom dijelu plesa. Glavnim ciljem kod postizanja muzikalnosti u tangu smatra sposobnost interakcije s profinjenim frazama, akcentima i pauzama, specifičnima za ovaj ples. Stari argentinski majstori su govorili da plesom treba ispričati priču. Tako paralelno s podučavanjem elemenata i njihovog tehničkog aspekta osmišljava vježbe u cilju izgrađivanja istančanijeg osjećaja za glazbu i mogućnosti različitih interpretacija i improvizacija.


Od argentinskih učitelja koji su na satovima tehnike na nju izvršili najveći utjecaj su Sebastian Achaval i Roxana Suarez te Sebastian Jimenez i Maria Ines Bogado. Posebno korisnima bile su radionice i individualni rad s Fernandom Sanchezom i Ariadnom Naveirom, Ivanom Terrazasom i Sarom Grdan te svjetskim prvacima Danielom Naccuchiom i Cristinom Sosom, a ženska tehnika na koju se danas najviše oslanja je ona Mariane Montes, Roxane Suarez i Marie Ines Bogado.

 

Vokalni dio odnosi se na izvedbe skladateljskog opusa argentinskih glazbenika, posebice Astora Piazzolle, svjetski poznatog kompozitora i bandoneonista. Kao akademski obrazovana sopranistica i profesorica solo pjevanja rado se okreće tangu kao trajnoj glazbenoj inspiraciji. U svom profesionalnom koncertnom repertoaru najčešće izvodi operne i operetne arije, te songove iz mjuzikala, a kad se vrati tangu neizostavne su skladbe Astora Piazzolle i Osvalda Pugliesea.