DanceHall radionice sa Andreom Komušar u Splitu!

KADA: 3. ožujka od 16:00 do 23:59

LOKACIJA: Centar Plesa Split – Dance Center Split
Osječka 11, 21000 Split, Croatia

Pridružite nam se na radionicama DANCEHALL-a sa Andreom Komušar iz Zagreba!

DATUM I SAT RADIONICE:
3.3.2018. (Subota) u 17h!
1. Class – Male steps (120min)
17:00 – 19:00
2. Class – Female style (90min)
19:10 – 20:40
Napomena: Oba classa su za oba spola, samo se na određenom classu više koristi određeni stil pa da vas nazivi ne zbune.

21-24h Dancehall / Reggaeton party Centar plesa

MJESTO ODRŽAVANJA:
Centar plesa Split, Osječka 11, 21000 Split
www.centarplesa.hr

CIJENA:
do 24.2.2017.
1 class = 50kn
2 classa = 80kn

Nakon 24.2. te na dan eventa:
1 class = 60kn
2 classa = 100kn

–> PRIJAVA / REZERVACIJA SA BR TELEFONA I ŽELJENIM CLASSOM:
zabos.stella@gmail.com

$$ UPLATA:
Stelli na treninzima ili na Info pultu Centra plesa radnim danom 18-23h

Tko je Andrea?
Sa svojim prvim plesnim koracima krenula je u osnovnoj školi upisujući hip hop. Uz hip hop, u kojem je i trenutno učenik i učitelj, dancehall je počela intenzivno trenirati 2014. godine.
Više o utjecaju dancehalla:
Naime, svoje prve dancehall korake učila je preko videa razmišljajući da dancehall upiše redovno, a svoj prvi susret s dancehall edukacijom uživo imala je na radionici Veronike IKE Bernardis (ITA) prilikom njenog gostovanja u Hrvatskoj. Nedugo nakon toga, 2014. godine, upisuje redovne satove dancehalla u ‘Gwaan Dance School’ u Zagrebu kod Josipe (Mekhi Hotitup). 2015. god. svoje znanje odlučila je nadograditi na dancehall kampu u Austriji: Maria Kashnikova (RUS), Alevanilla the Dancehall Queen (ITA), Imenella Unruly (SWE), Dhq Johanna Enough (SWE), Jr Black Eagle (JA), A NI Mal (FRA), Keemi Elite (JA), Jiff Di Bossman (HT, RUS). Otada više puta odlazi educirati se izvan Hrvatske na različite dancehall radionice: Nick Black Egle (JA), Prince Black Egle (JA), Chin Overload Skankaz (JA), Katrin WOW (UA), Klára Marinovová (CZ), Keemie Elite (JA). Trenirajući kod Mekhi, osim dancehalla, imala je priliku učiti i biti upoznata s nekim elementima Afro plesa (Azonto) te sudjelovati na raznim dancehall nastupima. Zanimajući se i za Afro plesove i muziku, i sama je krenula istraživati te 2015. god., uz dancehall, počela povremeno trenirati i kod Suzane Suz (‘School of street styles’) afrohouse/house. Iste godine susreće se i sa znanjem Shee Dancer (SLO) na njenoj radionici u više navrata, te tijekom pohađanja Gwaan Dance School (do lipnja 2016.) sa znanjem opet IKE (ITA), Groovin Skull-a (SRB), Bobba Griffitha (ST. LUCIA), Chaynelle (afro) (UK), prilikom njihovih gostovanja u Hrvatskoj pod organizacijom Josipe (Mekhi).
U lipnju 2016., nakon prolaska na audiciji povodom plesnog angažmana, odlazi u Kinu. Tamo ostaje godinu dana gdje i nastavlja dancehall edukaciju upisujući se u plesni studio Dangsters gdje ima prilike učiti od dvije dancehall učiteljice (Phoenix, Pendy Feng). Osim raznovrsnih nastupa na kojima je imala prilike svakodnevno raditi te edukacije u istoimenom studiju, dosta vremena provodi i sama trenirajući dancehall te istraživajući dancehall kulturu i sam pristup učenju te prenošenju znanja istoga tamo primjenjujući isto.
Kao voditelj krenula se razvijati 2014. god., dobivši priliku voditi hip hop juniorsku grupu u studiju ‘Atomic Dance Factory’. 2015./2016. vodila je hip hop grupu seniora s kojima dolazi i u doticaj prenošenja određenog djela znanja steknutog u dancehallu.
2017./2018. pri povratku u Hrvatsku dobiva poziv za održavanje svoje prve open dancehall radionice u ‘Salsa Fusion by Nataša’ gdje od rujna redovno vodi open dancehall satove. Osim u spomenutom, od listopada 2017. god., vodi i redovnu dancehall grupu u ‘Plesnom sudiju Fusion’. Također je imala i priliku voditi radionice na ‘Winter Intensive camp’ u ‘Funkadelik Dance School’ te u istoj plesnoj školi vodi i redovne open dancehall satove od siječnja ove godine. Kao voditelj i dalje se razvija i u hip hopu vodeći dvije grupe u ‘Kulturnom Centru Dubrava’ te educirajući se u istom.
Dosada sudjelovanje na raznim dancehall nastupima u sklopu raznih dancehall partya, produkcija plesnih studija i ostalih plesnih evenata.
Nedavno zajedno s još sedam djevojaka osniva dancehall plesnu skupinu ‘Cromaicanz’.
OSNIVANJE POKRETA – Na jesen 2015. godine u velikoj želji da potiču, šire i podupiru plesnu platformu u Hrvatskoj te potiču i šire svjest o plesnoj kulturi općenito (i kulturama koje idu uz istu) bazirajući se na Hip Hop i Dancehall kulturu (uključujući na različite načine i druge plesove/kulture) Sara Šušak, Anis Habibović i Andrea Komušar osnivaju vlastiti pokret pod nazivom Spread The Culture movement. Ideje pokreta pokazuju u obliku organizacije plesnih evenata (dosada battleova, raznovrsnih radionica, natupa, partya,…). Na prvom izdanju STC betlova (hip hop betlovi) već uključujemo dancehall kao bitnu stavku našeg pokreta kroz nastup na istom eventu. Sljedeći događaj pokreta (2016.) bio je posvećen isključivo dancehallu/afro organizirajući afrohouse radionicu (Suz) i dancehall radionice (Mekhi) te nastupe i dancehall party. Također na sljedećem izdanju betlova uključujemo dancehall u program raznovrsnih nastupa te uskoro organiziramo još jedan dancehall party (2017.) u suradnji s DJ-om Shone Alcapone – ‘Couple Up’ (SRB). For more information go to dubmax.com

Za više kliknite LINK NA FACEBOOK EVENT

 

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on whatsapp
WhatsApp

Novosti