Plesni vrtić u Centru plesa

Kroz tako rane plesne nastupe, dijete se oslobađa treme te priprema za javne nastupe u budućnosti…

 

Djecu najčešće upisujemo na sportske aktivnosti da potroše višak energije, poboljšaju motoričke sposobnosti i da se ne dosađuju u kući, no određene sportske aktivnosti treba razlikovati od obične rekreacije.

Ples je za djecu jedno od najprirodnijih sredstava slobodnog izražavanja, pomoću kojeg stječu određena znanja i vještine, pospješujući ne samo motoriku i koordinaciju pokreta, već i kreativnost, komunikaciju, koncentraciju, pamćenje, a i uče kako se ponašati u timu, stječu prijateljstva i stvaraju samopouzdanje. Ples je ipak aktivnost koju najčešće činimo kada smo sretni ili kada se zabavljamo. Djeca, od najranije dobi, obožavaju skakutati i izmišljati sebi svojstvene pokrete. Ples je definiran kao ritmično pokretanje tijela na određeni glazbeni ritam. Djetetu je slušan

je glazbe i spontano kretanje na ritam, još od ranog djetinjstva zanimljivo jer mu je takvo stanje prirodno.

O programu Plesnog vrtića

Centru plesa, program plesnog vrtića odvija se u dvije grupe. Prvu skupinu čine djeca od 3 – 4 godine, a drugu djeca od 5 – 6 godina.
U prvoj skupini način rada je temeljen na razvijanju ritmičnosti, koordinaciji pokreta, pospješivanju ravnoteže, razvoju kreativnosti na razne načine preko glazbenih igara i plesnih pokreta. Svakog tjedna voditelj grupe uveseljava djecu raznim kostimima i animacijama. Djeca upoznaju razne dramske likove preko scenskih kostima, te na takav način razvijaju radoznalost i želju za učenjem. Prvu skupinu čine djeca koja se pripremaju za odgojno-obrazovnu ustanovu, kao što je vrtić, pa je plan rada koncentriran na oslobađanje djeteta da kroz igru pospješi komunikaciju, kreativnost, nauči poštivati određena pravila ponašanja, koja će pozitivno utjecati na njegov kasniji razvoj karaktera, a i na druženje s vršnjacima, koje će mu pomoći u što bržoj socijalizaciji. Freunde historischer Fahrzeuge Bayreuth e.V. :: Thema anzeigen – Oldtimertreffen am 29. Mai in Bamberg

Drugu skupinu čine nešto starija djeca, koja su samim time i veće koncentracije i interesa za razvijanje određenog plesnog znanja. Plan rada temelji se na učenju različitih plesnih tehnika i plesnih stilova, koje se naknadno spajaju u koreografije koje djeca prezentiraju na plesnoj produkciji. Cilj je razviti plesno znanje, samopouzdanje, te sam pristup umjetnosti i scenskoj kulturi te ih pripremiti za kasniji upis u plesnu školu bilo kojeg plesnog stila.

Voditeljica programa je ujedno i plesna instruktorica i odgajateljica, što je veoma važan faktor u samom pristupu rada s djecom. Program je prilagođen određenim dobnim skupinama, te se temelji na razvoju djetetovih psiho-fizičkih karakteristika i pospješenju zdravlja, i to sve pomoću plesnih pokreta kojima je srž upravo umjetnost.

Prvi nastupi

Centar plesa dva puta godišnje organizira Božićnu i ljetnu “Plesnu produkciju”, u kojima sudjeluju i djeca iz Plesnog vrtića, iz obje skupine.
Osim nastupa na produkcijama, tokom godine djeca dobivaju priliku zaplesati i na splitskoj rivi te na gradskim događanjima – Splitskom karnevalu te na Splitskom festivalu Mali Split.
Kroz tako rane plesne nastupe, dijete se oslobađa treme te priprema za javne nastupe u budućnosti.

Upisi

Upisi za novu školsku godinu su u tijeku, te se možete i online prijaviti na ovom LINKU

Cijena je 160kn mjesečno.

Grupa mlađeg vrtićkog uzrasta 3-4g ima treninge ponedjeljkom i srijedom 17.30-18.30h
Grupa starijeg vrtićkog uzrasta 5-6g ima treninge ponedjeljkom i srijedom 18.30-19.30h

Svakako se registrirajte online ili telefonski prije dolaska da provjerite broj slobodnih mjesta.

Dodatne informacije:

Centar plesa SC Gripe (ex Masters)
Osječka 11, Split
Tel: 098 330 260
info@centarplesa.hr
www.centarplesa.hr/upisi

Share
Tweet
WhatsApp

Novosti