Trbušni ples

***BELLY DANCE***
Trbušni ples ili orijentalni ples je naziv kojim se označavaju srednjoistočni i bliskoistočni plesni stilovi.
Na arapskom jeziku poznat je kao raqs sharqi رقص شرقي (“ples istoka”) ili ponekad raqs baladi رقص بلدي (“narodni ples”).
Većina osnovnih pokreta i tehnika koje se primjenjuju u trbušnom plesu su kružne kretnje koje izoliraju jedan dio tijela. Na primjer u krugu koji je paralelan sa podom izoliraju se ili bokovi ili ramena. Uobičajeno je naglašavanje pokreta koristeći se naglim otvaranjima ili zatvaranjima, gdje plesač ili titra ili iskoračuje u predjelu ramena ili bokova. Uobičajena je i fleksibilnost stopala, “kotrljanje” trbušnih mišića, balansiranje različitim rekvizitima.

TERMINI I CIJENA:

UTO,ČET 20.00h

CIJENA: 200kn/mj

Upisi na tel: 098 330 260

Polina Mytko

Rođena je u Sankt Peterburgu, a prvo plesno iskustvo stječe u Minsku (Bjelorusija). Kao dijete je trenirala latinoameričke i suvremene plesove i pohađala satove klasične koreografije. Sa 14 godina se zaljubljuje u orijentalni ples, pohađa plesni tečaj u plesnoj školi Farangiz u Minsku, kao i grupne i privatne satove kod različitih učiteljica. Osim klasičnog orijentalnog plesa bavi se American Tribal Style i Tribal Fusion. (više…)