Belly Dance

Rezervacija termina:

Termini:

UTO, ČET 19:00h

Cijena:

40€/mj

Lokacija:

      Vinogradska 68

Split (Žnjan –  Pazdigrad)

Instruktor:

O Belly Danceu

 
Trbušni ples ili orijentalni ples je naziv kojim se označavaju srednjoistočni i bliskoistočni plesni stilovi.
Na arapskom jeziku poznat je kao raqs sharqi رقص شرقي (“ples istoka”) ili ponekad raqs baladi رقص بلدي (“narodni ples”).
Većina osnovnih pokreta i tehnika koje se primjenjuju u trbušnom plesu su kružne kretnje koje izoliraju jedan dio tijela. Na primjer, u krugu koji je paralelan sa podom izoliraju se ili bokovi ili ramena. Uobičajeno je naglašavanje pokreta koristeći se naglim otvaranjima ili zatvaranjima, gdje plesač ili titra ili iskoračuje u predjelu ramena ili bokova. Uobičajena je i fleksibilnost stopala, “kotrljanje” trbušnih mišića, balansiranje različitim rekvizitima.

 

Instruktor

Polina Mytko

Rođena je u Sankt Peterburgu, a prvo plesno iskustvo stječe u Minsku (Bjelorusija). Kao dijete je trenirala latinoameričke i suvremene plesove i pohađala satove klasične koreografije. Sa 14 godina se zaljubljuje u orijentalni ples, pohađa plesni tečaj u plesnoj školi Farangiz u Minsku, kao i grupne i privatne satove kod različitih učiteljica. Osim klasičnog orijentalnog plesa bavi se American Tribal Style i Tribal Fusion.

Nakon preseljavanja u Hrvatsku nastavlja samoobrazovanje, pohađa radionice svjetski poznatih plesačica i izrađuje plesne kostime. 2015. godine osvaja 1. mjesto na Oriental Fairytales natjecanju u Beogradu, pokreće plesni tečaj i osniva grupu OrienTale, koja upornim trudom njezinih članica se već uspjela plasirati na hrvatsku plesnu scenu i nastupiti na mnogim plesnim manifestacijama, humanitarnim eventima i kao polufinalist na tv showu Supertalent.

Pokreće i plesnu skupinu Angels dance company te nastupa na festivalima širom svijeta među ostalim kao članica Ultra Angels na festivalima Ultra Miami, Ultra China, Ultra Europe, Ultra Singapore.

Polina Mytko u Splitu i Trogiru radi kao instruktor Sambe, Orijentalnog plesa te Zumba fitnessa u Centru plesa Split.

Interesantno je da je Polina, osim uspjeha u plesnom svijetu, diplomirala matematiku na PMFu Split, te radi kao programer.

Belly Dance

Radi se u manjim grupama, maximalan broj polaznika po grupi će biti 14, pa rezervirajte svoje mjesto već danas.

Vidimo se 🙂

Termini:

UTO, ČET 19:00h

Lokacija:

Vinogradska 68
Split (Žnjan – Pazdigrad)

Cijena:

40€/mj

Rezerviraj termin već danas: