Pilates i Medicinska gimnastika

Pilates i Medicinska gimnastika obuhvaćaju skup vježbi koje su dozirane prema intezitetu, vrsti i trajanju za pojedinu dobnu skupinu, te su tako i najidealniji oblik vježbe za sve generacije. Vježbe su prilagođene godinama, tjelesnoj kondiciji i odgovaraju svima bez obzira na medicinsku problematiku (bolnost, postoperativna, preoperativna stanja i slično). U kombinaciji s Pilatesom program Medicinske gimnastike posebno je pogodan za osobe sa zdravstvenim poteškoćama i onima koji zbog prirode posla provode dugo vremena u sjedećem položaju!

Radi se u malim grupama, pa na vrijeme rezervirajte mjesto!

Razlozi za probat Pilates
i Medicinsku gimnastiku

Prednost
pilatesa

Pilates utječe na izdržljivosti, jačanje i stabilizaciju centralnog dijela tijela – trbuh, leđa, zdjelični pojas, te na ravnotežu i fleksibilnost

Prednosti medicinske gimnastike

Medicinska gimnastika utječe na smanjenje razvoja osteoporoze i jačanje kostiju, povećanje pokretljivosti mišića i zglobova, smanjenje boli u leđima, smanjenje rizika od prijeloma te na sporiji gubitak mišićne mase. Ona također podiže opće razpoloženje, ubrzava krvotok, oslobađa od stresa i pomaže pri održavanju kondicije tijela.

Individualizirani pristup

Individualizirani pristup. Radi se u malim grupama. Voditelj asistira prilikom izvođenja vježbi.